advertenties


WIJDENES – Een grote brand heeft de loods van het bedrijf Avontuur, gespecialiseerd in kerstverlichting en -decoratie, aan de Blokdijk in Wijdenes compleet verwoest. Mede-eigenaar Patrick Avontuur werd ’s ochtends vroeg gebeld door een collega. “Ik had al gauw door dat dit geen gezellige dag zou worden.” Verslaggeefster Marieke Pijlman sprak met Patrick Avontuur.

Toen Avontuur vanmorgen bij het bedrijf kwam, was het nog niet gelijk duidelijk dat de loods helemaal verwoest zou worden door de brand. Maar het duurde niet lang, totdat de brandweer moest besluiten het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

“Dit is uithuilen en doorgaan”, vertelt Avontuur aan NH Nieuws. Het is een drama voor zijn bedrijf, maar hij blijft er vrij nuchter onder. “Gelukkig zijn er geen mensen of dieren bij betrokken, het zijn maar spullen.”

Laptops

In de loods zaten een showroom, een opslag en een kantoor. In totaal heeft het bedrijf vier vestigingen in heel Nederland. Het pand in Wijdenes was het hart van het bedrijf, maar gelukkig werd de server van de computer met daarop belangrijke bedrijfsinformatie gered. “We werken allemaal op laptops en we doen veel in de cloud, dus we gaan nu op zoek naar een plek waar we maandag weer aan de gang kunnen.”

Vanmorgen werd er een NL Alert uitgestuurd naar bewoners in de omgeving van de brand. Ze werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, omdat er asbest in het dak van de loods zat.

Lees ook: Enorme vuurzee verwoest bedrijfspand Wijdenes

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft inmiddels laten weten dat er wel asbest is vrijgekomen, maar dat dit alleen op het terrein zelf ligt. Bewoners uit de omgeving hoeven zich geen zorgen te maken. Wel wordt er geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, zolang er rook in de omgeving is.

Kortsluiting

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Avontuur zelf vermoedt dat het door kortsluiting is ontstaan. “Het terrein is eigenlijk een eiland. Je kunt er niet zomaar op. We hebben op de camerabeelden gezien dat er niemand door het hek is gegaan. Het zat ook nog gewoon dicht, dus dit moet wel kortsluiting zijn.”

Lees ook eens

Brandstichting WF-gasthuis door patiënt

Reacties …