Medemblik Actueel.

Algemeen Voetbal

Voorbeschouwing Strandvogels – KSV

ONDERDIJK – Zaterdag 28 april speelt het hoogste jeugdteam van Strandvogels, de J019-1, een bekerwedstrijd. En dat is niet zomaar een bekerwedstrijd maar eentje in de kwartfinale. Tegenstander in deze kwartfinale is KSV uit Heerhugowaard.

Strandvogels klasse hoger

Die ploeg komt in de competitie uit in de 3e klasse, terwijl Strandvogels een klasse hoger speelt. Net als Strandvogels doet KSV het prima in de voorjaarsreeks. Van de 6 wedstrijden werden er 5 gewonnen, alleen van Nieuwe Niedorp werd verloren. Het resultaat is voorlopig een tweede plaats, slechts een puntje achter koploper Geel Zwart.

In de poulefase van het bekertoernooi won KSV van zowel De Valken als De Rijp. In de eerste ronde van de knock-outfase waren er penalties nodig om een winnaar te bepalen van het duel tegen Nieuwe Niedorp, in de reguliere speeltijd was het 3-3 geworden. In de vorige ronde hadden de Heerhugowaarders minder moeite met de J019-3 van onze zuiderburen, er werd met 7-2 gewonnen van VVW.

Strandvogels begon het bekertoernooi met een nederlaag maar wist zich door grote overwinningen op Duinrand S en ZOB toch voor de volgende ronde te plaatsen. In de knock-outfase werden vervolgens ADO ’20 en RKAV Volendam verslagen. Zaterdag (aanvang 17.00 uur) kan Strandvogels de volgende stap richting de finale zetten. Die wordt op 2 juni gespeeld op het complex van Leegmeervogels.

Reageren via facebook