Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl
foto door: www.pascalvanas.nl

Lars Ruigewaard is een ware held

MEDEMBLIK – Zonder erbij na te denken sprong Lars Ruigewaard het ijskoude water van de Oosterhaven in toen hij vrijdagochtend ineens een auto zag de Oosterhaven in zag rijden. Hij bedacht zich geen moment en sprong de auto achterna want een auto rijdt niet zomaar de haven in was zijn gedachten, vertelt Lars aan het NHD.

Held

Lars had net een paar boodschappen gedaan bij de Spar aan de Nieuwstraat en was op weg naar Brakeboer. Omdat hij niemand zag zitten sprong hij direct het ijskoude water in, bij de auto aankomen merkte lars dat alle deuren op slot zaten maar via een deels openstaande raam van de auto kon Lars zien dat er niemand meer in de auto zat waarna hij weer snel naar de kant zwom. Een gelukje voor buurman Peter, die stond ook net op het punt om ook het water in te gaan.

Bekijk ook de video: Auto rijdt in de Oosterhaven van Medemblik

Wel op de handrem

De eigenaar van de auto, een inwoner van Utrecht kon vrijdag geen oorzaak noemen waarom de auto uit zichzelf in het water is gereden, hij wist zeker dat de handrem was aangetrokken, iets dat later ook door de duiker die de auto onderwater heeft aangekoppeld aan de kabels van de berger, bevestigde. 

Over Lars wilde de man maar 1 ding kwijt, een held, hij is een echte held. Velen hadden gewoon staan te kijken hoe de auto naar de bodem zou zinken maar Lars sprong er achteraan niet aan het ijskoude water denkend. Een echte held dus.

Reageren via facebook