17.2 C
Medemblik
14 juli 2020 20:03
Medemblik Actueel.

Hiëronymusschool Wognum en Project Wognum. (Foto: WEEFF)
Hiëronymusschool Wognum en Project Wognum. (Foto: WEEFF)

Hiëronymusschool Wognum en Project Wognum.


WOGNUM – Leerkracht Daisy Polatci: “Dit is een manier om Wognum te leren kennen voor alle basisschool leerlingen. Zo is groep 8 bijvoorbeeld bezig met plattegronden en mijn groep 5 ontdekt de winkels in het dorp, door middel van interviews. We noemen dit onderzoekend leren. Er is zoveel naast games, iPad en internet. Zo kunnen de kinderen op een leuke manier kennismaken met het verleden.” Groep 5 en 6 zijn voor het project op bezoek bij het museum ‘Huis van Oud’, de thuishaven van Stichting De Cromme Leeck.

Wognum 100 jaar geleden

De kinderen krijgen hier een kijkje in het verleden van Wognum van ongeveer 100 jaar geleden. Ze bekijken de kolenkit, de bedstee en zien hoeveel mensen er in zo’n klein huisje vroeger woonden. Natuurlijk is er ook ouderwets speelgoed, zoals hoepels, waar de kinderen uitgebreid mee spelen en merken dat hoepelen zo eenvoudig niet is. Op 3 plaatsen krijgen de kinderen een verhaal te horen van de vrijwilligers van het museum. In het woonhuis een verhaal over hoe men woonde 100 jaar geleden, buiten, over het werk en het spelen en in de stallen over het vee, schrijft onze nieuwspartner WEEFF.

In de stal staat ook apparatuur uit de vorige eeuw, zoals radio’s en een platenspeler. Het enthousiasme dat de kinderen lieten zien zegt genoeg over hoe zij het project beleven

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?