27.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 14:03
Medemblik Actueel.

Medemblik heeft een nieuwe coalitie
Medemblik heeft een nieuwe coalitie

Medemblik heeft weer een nieuwe coalitie

MEDEMBLIK – Ze zijn eruit, de lijsttrekkers van de VVD, het CDA, GemeenteBelangen en PvdA, samen goed voor 20 van de 28 zeltes in de gemeenteraad van Medemblik gaan de aankomende vier jaar de gemeente Medemblik besturen. Fractievoorzitter en onderhandelaar namens de VVD Mark Raat liet weten dat de VVD blij is met het behaalde resultaat en dat nu enkel nog de poppetjes nog op de juiste plaats moeten worden gezet.

Medemblik krijgt vier wethouder

Mark Raat vertelt aan Medemblik Actueel: “Momenteel wordt gewerkt aan een coalitieakkoord, waarover nu op hoofdlijnen overeenstemming is. De fracties hopen het akkoord eind april te presenteren en de installatie van het nieuwe college in mei voor te dragen aan de gemeenteraad. De kandidaat-wethouders zijn Andrea van Langen (VVD), Harry Nederpelt (CDA), Joset Fit (Gemeentebelangen) en Dirk Kuipers (PvdA).

Zo komt er na 4 jaar een coalitie van CDA/Gemeentebelangen en D66 opnieuw een coalitie waarin VVD/CDA én PvdA plaatsnemen, deze keer aangevuld met Gemeentebelangen. Als alles meezit zal begin mei tijdens de eerste raadsvergadering ook het nieuwe college worden geïnstalleerd met de vier nieuwe wethouders.

Één van de speerpunten van de nieuwe coalitie zal huisvesting zijn, alle partijen willen meer woningbouw in alle kernen en zullen daarvoor het gevecht met de Provincie moeten aangaan om dit voorelkaar te krijgen.

Lees ook: Bouwen buiten de bebouwde komt geen taboe meer 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?