19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 07:35
Medemblik Actueel.

Theo Siepe (1948-2018)

Medemblik nam afscheid van een markante Medemblikker

MEDEMBLIK – Onder enorme belangstelling is afgelopen week Theo Siepe begraven. De altijd enthousiaste en geliefde molenaar van meelmolen de Herder overleed afgelopen zaterdag na een kort ziekbed. Het bestuur, alle vrijwilligers en vaste bezoekers bevatten het nog steeds niet. De man die tot kort met het grootste gemak tot bovenin de wieken klom om de zeilen vast te maken, zal de Herder nooit meer zien draaien.

Theo was na zijn pensionering in contact gekomen met de molen. Hij zou eerst de groenvoorziening doen, maar werd al snel gefascineerd door de molen. Hij slaagde in een recordtijd voor de molenaarsopleiding en was elke dinsdag, donderdag en zaterdag in de molen te vinden waar hij met een groepje vrijwilligers de molen en de bijbehorende winkel draaiende hield.
Theo kon als geen ander over de molen vertellen. En al had hij alleen Nederlands op school gehad, ook voor groepen buitenlanders draaide hij zijn hand niet om. Of het nu Duitsers, Amerikaanse of Japanners waren, Theo communiceerde op zijn eigen manier en iedereen snapte wat hij bedoelde.

Maar veel mensen kenden Theo ook van zijn museum Sowasut en kwamen hem dikwijls op de Vliet tegen in zijn motorschuit. Theo was een echte familieman en ook zeer geliefd in zijn buurtje, waar hij altijd voor iedereen klaarstond.

Dit is nu allemaal verleden tijd. Veel mensen zullen deze markante Medemblikker missen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?