Reportage: Andijkse Sara Dol is musicalster in wording

ANDIJK – Sara Dol uit Andijk is hard op weg om de nieuwe Carice van Houten te worden. Het 15-jarige meisje is erg populair met haar zelfgemaakte filmpjes op de website musical.ly en nu heeft ze ook nog de hoofdrol te pakken in een nieuwe Nederlandse speelfilm. “Dit is zo ontzettend gaaf, echt een droom die uitkomt.”

Al als klein kind vond Sara het leuk om mensen te entertainen. Eind 2015 besloot ze flimpjes te gaan maken voor de website musical.ly, een site waarop vooral kinderen en jongeren tot 16 jaar actief zijn. In korte tijd werden haar flimpjes populair en inmiddels heeft ze zo’n 640.000 volgers. “Ik bedenk altijd gekke dingen en die ga ik dan filmen. ”

Sara besteedt er veel tijd aan. Soms is ze een hele dag bezig met filmen en monteren. Ze vindt het ontzettend leuk. “Ik hou van acteren, dat is wat ik het allerleukste vind om te doen.”

Goed nieuws

Dankzij haar populariteit op musical.ly is ze gevraagd om auditie te doen voor de film “De familie Slim”, die gaat over een gezin met uitvinders. Tijdens haar vakantie in Spanje werd ze gebeld met goed nieuws. “Ze zeiden dat ik de rol van Vera mag gaan spelen en dat is zo ontzettend gaaf. Mijn dag kon niet meer stuk. ”

Inmiddels zitten de opnames erop en Sara kijkt uit naar de première op 6 december. Ze is van plan om een opleiding tot filmacteur te gaan volgen en als het aan haar ligt vertrekt ze zo snel mogelijk naar Hollywood om haar droom waar te maken. “Ik wil echt heel graag een grote rol gaan spelen in een gave Netflixserie.”

Reageren via facebook