Weerbericht Medemblik: Toenemende kans op een bui

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied ten zuidwesten van IJsland koerst naar de Britse Eilanden en vult op. Bijbehorend golvend koufront bereikt woensdagavond ons land. 

Vandaag hebben wij te maken met veel bewolking waaruit soms een bui gaat vallen, de middagtemperatuur loopt op naar 13 graden bij een matige wind waaiend uit het oosten, later in de avond draait de wind naar het zuiden.

Dinsdag gaat de knapste dag wat het weer betreft van deze week worden. De bewolking breekt open en de zon komt regelmatig te voorschijn, de middagtemperatuur loopt op naar 16 graden bij een meest matige wind uit het zuidwesten.

Na dinsdag is vooral de woensdag een bewolkte dag en gaat het ’s avonds geruime tijd regenen. Overdag 15 graden in de nacht 12 gaden en dit alles bij een matige wind waaiend uit het zuiden. Donderdag is er weer veel meer ruimte voor de zon maar met 14 graden is het wel weer iets frisser en valt er soms wat lichte neerslag.

[signoff]