Medemblik Actueel.

Truus de Vries met haar waarderingsspeld

Andijkse Truus de Vries krijgt waarderingsspeld voor 50 jaar vrijwilligerswerk

ANDIJK – Vrijwilligers zijn onmisbaar, zo ook Truus de Vries uit Andijk. Ze is 50 jaar actief geweest voor de Zonnebloem en heeft vele bezoeken en reisjes geregeld. Het werd tijd om haar in het zonnetje te zetten. Op maandag 19 februari ontving zij uit handen van Joset Fit de waarderingsspeld van gemeente Medemblik.

Er zijn veel mensen die onze gemeenschap prettig maken om in samen te leven. Maar er zijn er maar een paar die zolang en zoveel voor de mensen om haar heen betekent als Truus de Vries. Bijna 50 jaar kunnen mensen op haar steun rekenen. Vooral wanneer de omstandigheden extra zwaar zijn, door ziekte of bij het overlijden van een dierbare Zo begon zij in 1969 – na een verzoek vanuit de kerk – met het bezoeken van mensen die een luisterend oor en een arm om de schouder of andere hulp nodig hadden om een zware periode door te kunnen komen. Mensen konden op haar rekenen.

Truus de Vries heeft aan de wieg gestaan van ‘De Zonnebloem’ afdeling in Andijk. Als voorzitter heeft zij een sterke afdeling weten te creëren. Door haar inspanning hebben zoveel mensen kunnen rekenen op bezoek, een leuk uitje of zelfs een vakantie. Nadat Truus afscheid had genomen als voorzitter van ‘De Zonnebloem’ bleef zij vanaf 2011 tot februari 2018 verbonden aan ‘De Zonnebloem’ als vrijwilligster. Truus de Vries had in de loop van de jaren een heleboel functies: zij was hoofd bezoekwerk, ze organiseerde de vakantieweken en verleende hulp tijdens uitjes zoals boottochten.

Als dank voor haar jarenlange inzet ontving zij de waarderingsspeld van wethouder Joset Fit tijdens een feestelijke bijeenkomst in Seniorencomplex Keizerskroon in Andijk.

Reageren via facebook