14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 05:05
Medemblik Actueel.

De nieuwe Nederlands Kampioen Jordy van Workum (Foto aangeleverd)

Schaatsen: Jordy van Workum eindigt seizoen 2017/2018 als meest succesvolle

MIDWOUD – Het schaatsseizoen 2017-2018 zal voor Jordy van Workum de boeken in gaan als de meest succesvolle tot nu toe. De 17 jarige B junior haalde maar liefst vijf  Nationale titels. In december haalde hij goud op de 3 km in een afgeladen Thialf. Vorig weekend werd het NK allround en afstanden verreden in Enschede.

Jordy won daar de 1000m. Met een nieuw baanrecord dat in handen was van Marcel Bosker. De 1500m won hij eveneens met een nieuw baanrecord dat in handen was van Olympisch zilveren medaille winnaar Patrick Roest, niet de minste namen om een baanrecord van over te nemen. Door ook de 3 km te winnen werd hij Nederlands Kampioen Allround.

Gistermiddag was voorlopig de laatste wedstrijd voor Jordy, het NK marathon in Tilburg, met medevluchter Yvar Immerzeel pakte Jordy een ronde op het peloton en won ook hier goud !

Nu gaat Jordy in de rustmodus alvorens hij zich serieus gaat voorbereiden op de wereldkampioenschappen inline skaten in Heerde/Arnhem, startend met een trainingskamp in Lagos Portugal. De fietskoffer en de skeelers staan al klaar, maar nu even geduld en alle systemen in zijn lichaam resetten.

Samen met de trainers Tomasz Czapelski en Adrie Visser van A&T Sportsuppprt uit Wieringerwerf en de bondscoach Frank Fiers van KNSB is een route uitgestippeld om in Juli in topvorm te zijn.

Reageren via facebook