21.5 C
Medemblik
13 augustus 2020 08:21
Medemblik Actueel.

Kay Schipper hard aan het trainen in Medelliin Colombia (Foto: Kay Schipper)
Kay Schipper hard aan het trainen in Medelliin Colombia (Foto: Kay Schipper)

Rick en Kay Schipper klaar voor het WK inline-skaten

MEDEMBLIK – Wie ze deze winter heeft gemist in Medemblik hoeft zich niet bang te maken, de twee broers Rick en Kay Schipper vertoefden afgelopen winter in het mekka van het inline-skaten, Colombia, waar zij in het hol van de leeuw verbleven om te trainen.

Beide broers hopen door te trainen in het land waar inline-skaten net zo populair is als schaatsen in Nederland dat zij op een hoger niveau kunnen fungeren en zo een grotere kans maken om wereldkampioen te worden. Tegen Schaatsen.nl zegt Kay Schipper: “Je voelt in het begin dat je hartslagen anders reageren bij prikkels. Ik kon makkelijker los gaan, maar de snelheid was hetzelfde, ook langere afstanden rijden ging makkelijker. Verder was mijn vorm nog niet helemaal waar ik wilde zijn. We trainden daar vooral onze basis en nu we weer terug zijn, gaan we die basis omzetten naar snelheid en de topvorm die we willen hebben.

Investering

Rick en Kay Schipper zien de trip vooral als investering in zichzelf, “presteren we niet beter dan nog nemen ze ons deze ervaring niet af en als het wel goed was dan is elke eurocent de juiste investering gebleken.” Beide broers hebben daar met de snelste inline-skaters van Colombia en daar lieten de beide Medemblikkers duidelijk zien dat ze een stuk sterker zijn geworden. De Colombianen konden de broers er niet afrijden.

Klaar voor het WK

Voor Rick en Kay Schipper is het WK dat in Heerde en Arnhem wordt gehouden het hoogtepunt van het seizoen, een medaille op de relay is het einddoel, en dan het liefst nog wereldkampioen.  Het WK Inline-skating wordt gehouden van 1 – 3 juli in Heerde en 5 – 8 juli in Arnhem.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?