Dit weekend start het langebaan seizoen voor Irene Schouten

ANDIJK – Aankomend weekend gaat het langebaanseizoen voor de schaatsenrijders/sters weer van start en zoals altijd is de eerste wedstrijd op de kalender de Rabo Holland Cup in Deventer.

De Rabo Holland Cup gaat zijn tiende seizoen in en de opzet is vergelijkbaar met de ISU World Cup, per wedstrijd worden er punten verdient en aan het einde van de reeks wedstrijden is de schaatser/ster die bovenaan staat kampioen.

Tijdens de eerste Rabo Holland Cup zijn ook de tickets voor de landelijke selectiewedstrijden voor het World Cup Kwalificatie Toernooi te verdienen. In het eerste weekend van november zullen daar de tickets voor de 500, 1000 en 1500 meter worden verdeeld, de dames/heren die de 3000 en 5000 meter schaatsen worden de tickets tijdens de Ijsselcup verdeeld.

Irene Schouten

Ook Andijkse Irene Schouten staat aan de start aankomend weekend op de 1500 en 3000 meter. Op de 3000 meter krijgt zij vooral te maken met ploeggenote Carien Kleibeuker, Esmee Visser en met Antoinette de Jong en als ze in een goede vorm verkeerd ook met Ireen Wüst.

De wedstrijden beginnen op beide dagen om 18:00 uur op de ijsbaan in Deventer

[signoff]

Reageren via facebook