Weerbericht Medemblik – vrijwel onbewokt en veel zon

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met een zonovergoten zaterdag die vrijwel onbewolkt zal gaan verlopen. De middagtemperatuur loopt op naar 7 graden bij een vrij zwakke, 2Bft, wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht naar zondag kan het dan een enkel graadje gaan vriezen.

Zondag is er meer bewolking maar ook dan zal de zon nog regelmatig te zien zijn. De temperatuur loopt net zoals vandaag op naar 7 graden en de wind is matig en waait uit het zuidwesten. ’s Nachts daalt de temperatuur naar 4 graden vanwege de aanwezige bewolking.

De nieuwe week begint nog met wat (mot)regen op maandag en een middagtemperatuur van 6 graden maar de wind draait naar het noorden tot noordoosten en zorgt ervoor dat er later koudere lucht vanuit het oosten gaat worden aangevoerd, de wind zelf is matig van kracht.

Vanaf dinsdag gaan we een periode van droog en vrij zonnig weer tegemoet. Overdag temperaturen schommelend rond de 4 graden en in de nachten een enkel graadje nachtvorst. De wind is oostelijk tot zuidoostelijk en overwegend matig 3 á 4Bft.  Of dit de aanzet is tot een echte vorstperiode valt te bezien, voor nu lijkt het er niet op en blijft de echte Russische kou bij ons vandaan.

Reageren via facebook