10.3 C
Medemblik
24 februari 2021 23:58
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Tevreden gezichten bij de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik

HOORN/MEDEMBLIK – Zaterdagmiddag keerde de laatste Kerst Express van 2017 terug in Hoorn. Het rijseizoen van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is daarmee afgesloten. Dit jaar zijn 158.000 reizigers mee gereisd met de stoomtrams en bootdiensten. De belangstelling voor het rijdende museum blijft groeien. Met name het voorjaar (Tijdreis door de Tulpenvelden) en de zomerperiode (uitbreiding van de collectie) leverden veel bezoekers op.
 
Collectie
Directeur René van den Broeke is tevreden over het aantal bezoekers, maar ook over de ontwikkelingen in de collectie die de Museumstoomtram het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. ‘Een hoogtepunt was het weer op de rails brengen van locomotief NS 6513 uit 1887 en het opnemen in de collectie van de oudste stoomtram in ons land uit de collectie van Het Spoorwegmuseum’. Ook op andere gebieden zijn stappen gezet: ‘In 2017 werden e-tickets geïntroduceerd, waardoor de bezoeker makkelijker zijn of haar weg weet te vinden in ons aanbod van reismogelijkheden.’
 
Gouden jubileum
De Museumstoomtram werkt inmiddels hard aan de voorbereiding van het seizoen 2018. Het levende museum bestaat dan 50 jaar en viert dit met een aantal bijzondere evenementen. Vanaf medio januari is het jubileumprogramma te zien op www.stoomtram.nl

Reageren via facebook