19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:10
Medemblik Actueel.

Mitch Hofland maakte in het seizoen 2014-2015 drie goals bij de 7-0 overwinning op ALC. (Foto: Strandvogels)

Voetbal: Strandvogels sluit jaar af tegen ALC

ONDERDIJK – Zondag 17 december wordt het voetbaljaar 2017 al weer afgesloten. Strandvogels doet dat thuis tegen ALC. De club uit Abbekerk was onlangs nog in het nieuws omdat het voortbestaan aan een zijden draadje hing wegens een gebrek aan bestuursleden. Dat probleem is inmiddels opgelost, dus wat dat betreft is de Abbekerk Lambertschaag Combinatie uit de problemen. Voetballend is de ploeg van Alexander van Elsas dat bepaald nog niet, want het staat op een 10e plaats met slechts 7 punten.

Toch boekte ALC deze competitie wel een paar hele knappe resultaten. Thuis werd met 5-3 gewonnen van VVS ’46 terwijl in Hoorn met 5-5 gelijk werd gespeeld tegen HSV Sport 1889. Het was wel het enige punt dat ALC tot nu toe buitenshuis haalde. Scorend vermogen heeft ALC wel, het maakte tot nu toe in 9 wedstrijden 17 goals. Ter vergelijking, Strandvogels maakte er 19 maar speelde wel een wedstrijd meer. Omdat vorige week het gehele programma werd afgelast, is Strandvogels samen met FC Medemblik de enige ploeg die al 10 wedstrijden speelde.

De laatste jaren boekt Strandvogels in Onderdijk uitstekende resultaten tegen ALC. De laatste vijf officiële ontmoetingen werden allemaal gewonnen. Uitschieter daarbij was de 7-0 in het seizoen 2014-2015. Na een superstart, na drie minuten was het al 1-0, stelde Strandvogels al in de eerste helft de zege veilig. De 3-0 ruststand werd in de tweede helft vervolgens uitgebouwd naar een eclatante 7-0 overwinning. In het seizoen 2009-2010 won ALC voor het laatst in Onderdijk maar dat was wel in hele belangrijke wedstrijd, namelijk in de nacompetitie. ALC promoveerde hierdoor en Strandvogels lukte dit uiteindelijk ook nog in de herkansing. Komende zondag staat er geen promotie op het spel, wel drie punten.

Reageren via facebook