Weerbericht Medemblik – buien met kans op onweer maar ook zonnige momenten

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met buien waarvan sommige gepaard gaan met een klap onweer maar ook zal de zon toch wel met enige regelmaat te zien zijn. De wind is vrij krachtig 5Bft en waait uit het westen. De middagtemperatuur loopt op naar 6 graden en in de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 4 graden.

Vrijdag wordt zoals het er nu uitziet een droge dag met flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden en de wind is matig 3Bft en waait uit het noordwesten. In de nacht naar zaterdag trekt de bewolking weer dicht en kunnen er al wat lichte buien vallen.

Het weekend verloopt sterk wisselvallig, er zijn zonnige momenten maar er zullen ook enkele buien vallen waarbij op zaterdag de kans op onweer sterk aanwezig is. Overdag 6 graden en in de nachten 4 graden. Op zaterdag komt de wind uit het noordwesten en is matig 4bft, op zondag draait de wind naar het zuidwesten en blijft matig van kracht, 4Bft.

De nieuwe week ziet er een stuk beter uit, maandag nog kans op een bui en 8 graden, daarna klaart het op en trekken de storingen ons land uit waardoor het gaat opdrogen. De temperatuur ligt ver boven normaal met overdag 7 tot 8 graden en in de nachten rond de 5 graden.

Kijken we nog even richting de kerst… ook die blijft groen dit jaar en met een temperatuur van ruim boven normaal. Wel kan er op eerste kerstdag een enkele bui gaan vallen.

Reageren via facebook