Medemblik Actueel.

Wethouder Tigges ligt zwaar ondervuur van de gemeenteraad over zijn optreden in het CAW (Foto: HBP Media)
Algemeen

CAW veel eerder over de scheef gegaan met garantstelling HVC

MEDEMBLIK – Het net om het CAW is weer een stukje verder aangetrokken nu naar buiten is gekomen dat niet alleen dit jaar het CAW-bestuur beslissing heeft genomen waarin de gemeenteraden niet werden meegenomen maar zelfs al veel eerder namelijk in de periode tussen 1990 en 2002 toen de aandeelhouders A, waaronder het CAW, een ballotageovereenkomst met HVC is aangegaan over vervreemding en uitgifte van aandelen.

In deze overeenkomst staat onder artikel 9 de hoofdelijke aansprakelijkheid van de aandeelhouders A voor aangegane geldleningen oftewel: de garantstelling. In deze overeenkomst staat dat niet de gemeenten individueel garant staan maar wel het CAW garant staat, en dus indirect de gemeenten die vertegenwoordigd zijn in het CAW.

Lees ook: dossier CAW

Bij deze beslissing hebben de gemeenteraden die vertegenwoordigd zijn in het CAW geen kans gekregen om hier over te discussiëren en te stemmen, het bestuur van het CAW heeft dit op eigen houtje gedaan waardoor het CAW een besluit heeft genomen die eigenlijk door de gemeenteraden had moeten worden genomen. 

 

Reageer op dit onderwerp