Medemblik Actueel.

Algemeen

West-Friese politiek verloochent het West-Fries erfgoed.

MEDEMBLIK – U woont ineens niet meer in Noord-Holland maar bent u van het ene op het andere moment inwoner van de Provincie Friesland geworden. En dat allemaal dankzij een paar politici in Hoorn die jaren geleden bedachten dat het koppelstreepje tussen West en Friesland maar moest verdwijnen met alle gevolgen van dien.

Westfriesland zoals de regenten van West-Friesland tegenwoordig willen hebben hoe wij het mooie West-Friesland gaan schrijven ligt namelijk al eeuwen in de Provincie Friesland en niet in Noord-Holland, West-Friesland dus met het streepje ligt keurig in Noord-Holland en behoort al eeuwen tot het mooiste gedeelte van Noord-Holland.

Nu komen de zeven West-Friese gemeenten met een nieuw en foeilijke logo waarin definitief het streepje is verdwenen en wij dus  nu inwoners van Friesland zijn geworden. Wel 1 voordeel, als ooit nog de 11-stedentocht wordt verreden dan mogen hopelijk Medemblik, Enkhuizen en Hoorn ook meedoen en wordt het de 14-stedentocht.

De website Onze Taal schrijft: “De regio rond Schagen, Hoorn en Enkhuizen in Noord-Holland, is dat Westfriesland of West-Friesland? En spreekt men er Westfries of West-Fries? De regio heet West-Friesland. Er wonen West-Friezen, de taal is West-Fries en ook het bijvoeglijk naamwoord is West-Fries. In het algemeen krijgen combinaties van een aardrijkskundige naam en een bijbehorende windrichting twee hoofdletters en een koppelteken: Noord-Holland, Zuidwest-Nederland. Dat geldt ook voor afgeleide vormen, zoals Noord-Hollanders en Oost-Duitse. Voor West-Fries(land) geldt geen uitzondering.”

Wij hebben even de typefout verholpen in het logo.
Wij hebben even de typefout verholpen in het logo.

Reageren via facebook