Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Schaatsen: Ongenaaktbare Kelly Schouten wint zevende KPN Marathon Cup

ZWAAGDIJK – DEVENTER Kelly Schouten heeft zaterdagavond in Deventer de zevende wedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Het nichtje van de bekendere Irene Schouten schoof haar schaats net iets eerder over de streep dan klassementsleider Iris van der Stelt, die tweede werd. de derde plek was voor Manon Kamminga.

De voorbereiding van Schouten was niet optimaal. Door het weer was het vanuit Zwaagdijk-Oost naar Deventer filerijden op de A1, zodat ze pas kort voor de wedstrijd aankwam bij de ijsbaan.

“Kon nog net warmlopen”
“Eerst kon ik de kleedkamer niet vinden, ik kon de inschrijving niet vinden, en dan loop je hier maar een beetje rond”, zei ze tegen schaatsen.nl. “Ik kon nog net een rondje warmlopen en mijn schaatsen aantrekken. Dat was het.” Maar met een dikke knipoog ging ze verder. “Misschien moet ik het voortaan altijd maar zo doen. Als dit dan de uitkomst is, dan heb ik het er voor over.”

In het algemeen klassement staat Kelly Schouten vijfde. Iris van der Stlet gaat aan de leiding, Emma Engbers is tweede en Jade van der Molen is derde.

Reageren via facebook