20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 20:47
Medemblik Actueel.

Het pand aan de Nieuwstraat in Medemblik waar binnenkort geen 5 maar 4 arbeidsmigranten hun plaats zullen vinden (Foto: googlemaps)

Medemblik ziet niets in 1 extra arbeidsmigrant in woning Nieuwstraat Medemblik

MEDEMBLIK – Regels zijn regels en dus gaat de wethouder geen toestemming geven aan de eigenaar van het pand Nieuwstraat 41 in Medemblik om in plaats van 4, 5 arbeidsmigranten daar te mogen huisvesten. Ondanks dat het pand 5 slaapkamers heeft en 1 grote woonkamer blijft Medemblik zich houden aan de regels die gelden voor arbeidsmigrantenwoningen.

De eigenaar van het pand zegt dat de huidige regels spreken over 4 kamers per woning, maar dat het gaat om rijtjeswoningen in een woonwijk maar dat op de Nieuwstraat een geheel andere sfeer heerst, de Nieuwstraat is geen onderdeel van een woonwijk maar van een wijk met gemengde functies: horeca, detailhandel, dienstverlening en wonen. De ‘Sfeer’ kan dus wel een stootje verdragen, in ieder geval meer dan in een woonwijk.  De eigenaar van het pand zegt ook duidelijk dat hij helemaal geen vergunning zoekt van meer dan 5 kamers maar dat hij wel graag de ruimte voor 5 kamers zou willen hebben.

Volgens de eigenaar is er naast een economisch voordeel voor Medemblik nog een bijkomend voordeel, het beslag op andere, en in beperkte mate aanwezige, woonruimte zal worden verkleind als de woonruimte in zijn pand efficiënt zal worden gebruikt, dus met 5 kamers en geen 4 kamers zoals voorgeschreven. De andere woonruimte blijft dan gewoon voor woningzoekenden op de markt.

Een ambtenaar van de gemeente Medemblik heeft in een schriftelijke reactie hierop laten weten dat: “De beleidsregels “huisvesting buitenlandse werknemers” en “Verruiming beleid huisvesting
arbeidsmigranten” is bepaald dat in een woning in een kern voor de huisvesting arbeidsmigranten ten hoogste 4 personen zijn toegestaan. Het principeverzoek van 30 juli 2016 was voor 5 arbeidsmigraten, de gemeente heeft toen aangegeven dat er medewerking mogelijk is voor maximaal 4 arbeidsmigranten. De aanvraag van 9 oktober 2016 en de afgegeven vergunning op 22 oktober 2016 is voor huisvesting van maximaal 4 arbeidsmigranten, het beleid wordt dus niet aangepast en er wordt ook niet van dit beleid afgeweken.

Reageren via facebook