Medemblik Actueel.

Duurzaam Medemblik
Medemblik

Chinees restaurant Danny Leung maakt kans op Award Duurzaam Medemblik

MEDEMBLIK – Horeca-ondernemers uit Medemblik die duurzaam werken, worden uitgenodigd mee te doen aan de verkiezing van de Award Duurzame Ondernemer. Voor de familie Hu van Chinees-Indisch Restaurant ‘Danny Leung’ is duurzaamheid een onderwerp om rekening mee te houden. 

Het restaurant is al jaren gevestigd in een ouder pand aan de Nieuwstraat hartje Medemblik. “We hebben bekeken of het mogelijk is het pand te isoleren. Door de enkelsteens muren is dat een moeilijke kwestie. Aan de andere kant: de ouderdom biedt ook weer kansen,” zegt Hoeby Hu.

Er is nog niet gekeken naar zelf energie opwekken en geld besparen door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te leggen. Wel naar zaken als LED-verlichting. “En bij de vervanging van apparatuur letten we goed op het energieverbruik, dat moet zo gering mogelijk.”

Inspiratie

Hoeby Hu nam het afgelopen voorjaar deel aan een bijeenkomst die door de gemeente werd georganiseerd met het thema ‘Duurzaam ondernemen is toekomst gericht ondernemen’. Hoe doe je dat, zonder teveel tijd en geld te investeren? Daar deelden zij praktijkervaringen, deden inspiratie op en kregen ze tips van experts.

Andere deelnemers aan de Award Duurzaam Ondernemer 2017 zijn onder meer café-restaurant ’t Fortuin (Wervershoof), Jean le Jean Catering (Zwaagdijk), Het Wapen van Medemblik, Café Restaurant Partycentrum Stam (Wognum) en Stichting Dorpshuis “De Nieuwe Haven” (Abbekerk).

Aanmelden

Om deel te nemen, kunnen horecaondernemers zich uiterlijk voor 15 september aanmelden. Aangegegeven moet worden op welke manier zij duurzaam werken op het gebied van bedrijfsvoering, vervoer, gedrag medewerkers en energie. Verder vraagt de gemeente om een foto die de duurzame activiteiten illustreert. Meer informatie op www.duurzaammedembik.nl. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar Miranda.laan@medemblik.nl.

Reageren via facebook