Nieuweboer zaalvoetbal

Zaalvoetbal: Nieuweboer in de winning mood

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag ontving Nieuweboer het voor altijd lastige FC B uit Beverwijk. Beide teams hebben met nog 3 wedstrijden te spelen een kans de nacompetitie te halen. In de wedstijd waarin Nieuweboer speelde met de invallers Jeffrey Groot op doel, Thomas Buis, Rens Grooteman en Tom Smit trokken beide teams zich bij balverlies terug op de eigen helft. Het rustig voetballende Nieuweboer creëerde vele mogelijkheden en kansen, doch liet deze allen onbenut.

De eerste kans van FC B eindigde buiten bereik van de keeper op de paal. In de laatste 5 minuten opende Nieuweboer de score via Sven Deen, waarbij Thomas Buis bij de paal stond te kijken voor de zekerheid en Tim Smit op aangeven van Lex Bakker. De eerste 10 minuten na de wissel een gelijk spelbeeld. Tim Smit scoorde op fraaie wijze de 3-0 en FC B benutte een onterechte vrije trap. In het laatste kwartier werd de keeper van FC B ingezet als 5e veldspeler. Dit werd door FC B niet goed uitgespeeld en door scherp verdedigen gaf dit Nieuweboer mogelijkheden.

Een geblokt schot kwam in de handen van keeper Jeffrey Groot en vanaf zijn eigen doellijn trapte hij de bal in het verlaten doel. Even later onderschepte Groot een voorzet en gaf de bal op snelheid met Lex Bakker die ook het lege doel vond. In de laatste 5 minuten een open wedstrijd waarin niet meer scherp werd verdedigd. In de slotfase scoorden Rens Grooteman en Thomas Buis namens Nieuweboer. Door deze 7-4 overwinning behoudt Nieuweboer een kleine kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie.

De volgende wedstrijd is vrijdag 6 april in Egmond aan Zee tegen White Stones 2.

Reageren via facebook