15.7 C
Medemblik
27 september 2020 18:07
Medemblik Actueel.

Het mooie weer heeft ook een nadeel, zeker voor hooikoortspatiënten

Medemblik – Het blijft vanaf nu minstens een week droog en dat betekent dat het hooikoortsseizoen losbarst. De berk zal komende week ook beginnen het sterk allergeen pollen te verspreiden. Met maxima van een graad of 10 en geregeld zonneschijn zal de natuur ontluiken. Hooikoortspatiënten, die gevoelig zijn voor boompollen, doen er goed aan om hun medicatie vast klaar te leggen.

Op deze pollenradar ziet u precies waar het risico het hoogst is. Klik op de afbeelding

Op dit moment ondervinden sommige mensen al klachten van matig allergeen pollen elzen en hazelaars. Deze bomen en struiken begonnen op veel plaatsen al in december te bloeien en raken komende weken uitgebloeid. Ook de katjes van de berk hangen klaar om sterk allergeen pollen te verspreiden. Zon en temperaturen rond 10 graden kunnen de productie van pollen flink op gang brengen. Doordat zeker een week geen regen wordt verwacht kan de hoeveelheid pollen in de lucht flink oplopen,meldt Weeronline.

Momenteel bloeien ook populieren, iepen, wilgen en essen. Het pollen van deze boomsoorten veroorzaakt echter bij weinig mensen hooikoortsklachten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?