9 C
Medemblik
21 januari 2021 06:09
Medemblik Actueel.

De houding van de Opperdoes-spelers zegt genoeg (Foto: v.v. Opperdoes)

Voetbal: Opperdoes als makke schapen naar de slachtbank van O.F.C.

OPPERDOES – Over de wedstrijd tegen het Oostzaanse O.F.C. kunnen we kort zijn. Als makke schapen heeft Opperdoes zich naar de slachtbank laten leiden. Dat deze ploeg beter is daar is geen twijfel over mogelijk. Maar om je dan, vooral na de rust, zo weg te laten spelen,dat is dan is weer het andere uiterste. De doelpunten vielen zo gemakkelijk. De thuisploeg waanden zich als kleine kinderen in een speelgoedwinkel.

Er viel van alles te halen en dat lieten ze zich geen 2 keer zeggen. Alle ruimte kregen de geel/zwarten van de rood/gelen. Rugdekking werd niet gegeven en het speelveld veel te lang waardoor het te gemakkelijk voetballen was voor de snelle voorwaartsen van O.F.C.  Zoals gezegd was dit vooral na de rust het geval. Al was het na 7 minuten al weer een moeilijk verhaal. Want ook het openingsdoelpunt was een voorbode van deze wedstrijd. Dan blijft het een half uur lang zo staan, niet dat Opperdoes gevaarlijk werd, en blijf je in de wedstrijd. Toch werd de ruststand 3-0, omdat de fouten ook genadeloos werden afgestraft.

Na 5 minuten in de 2e helft was alle hoop vervlogen, direct 4-0 en de niet gemaakte 4-1, waar wel de kans voor was. De 5-0 viel in de 50e minuut en dan hoop je dat het geen dubbele cijfers wordt. Die hoop bleef staan tot minuut 89. Maar hoe je het wendt of keert, 10-0 of 1-0 blijft 0 punten.

Het doet zeer, maar volgende week uit tegen Z.C.F.C., ook met 1 punt, daar moet een resultaat gehaald worden, en dan ziet alles er weer anders uit. Dus KOP omhoog en er weer voor gaan!

Reageren via facebook