Kabinet komt met dringend advies om per direct in openbare ruimtes een mondkapje te dragen

MEDEMBLIK – Een grote meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er voor heel Nederland een mondkapjesplicht komt in openbare ruimtes. De Tweede Kamer vind de huidige maatregelen voor het dragen van een mondkapje te verwarrend..

Premier Rutte heeft zojuist laten weten de wens van de Tweede Kamer te vervullen en zegt dat per direct iedereen die in openbare ruimtes aanwezig zijn het advies krijgt om een mondkapje te gaan dragen. Ook het Outbreak Management Team kwam al eerder met de wens om in openbare ruimtes een mondkapje te gaan dragen.

Het dragen van mondkapjes is in landen om ons heen al maanden de gewoonste zaak. Nu is het dus ook in Nederland zover al blijft het niet bij een verplichting maar bij een dringend advies

Reageren via facebook