Column Silva Visser – In Gesprek

ANDIJK – Wat schrijf je in je column na zo’n indrukwekkende week. Het verdriet in ons dorp is groot als dinsdag plotseling onze kleine burger Jahnay onder een auto komt. 5 jaar, nog vol leven en vertrouwen, en dan maakt hij een fout. Een fatale.

We zijn (als Oma en Opa) nauw betrokken bij dit verdriet en ongeval, mede omdat onze kleinkinderen en hun ouders sinds kort naast ons wonen. We praten en bidden veel met elkaar en eenieder van ons verwerkt het op z’n eigen manier. We bidden voor zijn zusje en broertje, voor zijn papa en mama. Vooral het delen en onze gevoelens uiten, doet goed. Hoe verwerk je dit? Wat kun je als kind uiten en waar zit je mee? We zitten bij elkaar aan tafel en 1 van de kleindochters vraagt een minuut stilte voor Jahnay. En dan gaan je gedachten alle kanten op, naar zijn ouders, oma’s en opa’s, de familie en iedereen die nauw betrokken is. Wat een verdriet.

De Kuyperschool, waar Jahnay op zat, staat voor de zware taak dit samen met de kinderen van school te verwerken. Er wordt getekend, gerouwd, en zijn speciale hoekjes met een kaarsje en er wordt in de kring heel veel gesproken.

Op de kaart staat “God is goed”. Dat is zo en dat blijft zo, door alle moeilijke tijden heen. Blijf, buiten alle gesprekken met elkaar, vooral dan ook met Hem altijd in gesprek.

En wij, als Christelijke politieke partij? Wij blijven in gesprek over verkeersveiligheid.

Silva Visser

ChristenUnie

Reageren via facebook