Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

‘De verboden vrucht’ thema in ‘t Abbehuisje Abbekerk

ABBEKERK – ‘De verboden vrucht’ is het onderwerp op de eerstvolgende avond in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’. Uitgangspunt is het verhaal uit het begin van de bijbel, waarover nogal eens lacherig wordt gedaan. ‘O ja, die appel van Eva waarmee alle misère begon….’

De bijeenkomst staat gepland op 22 november in ’t Abbehuisje in Abbekerk. De avond begint om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De toegang is gratis.

Wat is de werkelijke betekenis van het verhaal uit de bijbel? De opvattingen van de Deense filosoof Kierkegaard en de Duitse theoloog Drewermann komen aan de orde en hun zienswijzen worden kritisch onder de loep genomen.

In ‘Verhalen van toen…’ worden actuele ontdekkingen en ontwikkelingen rond de Bijbel en het christelijk geloof besproken. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

 

Reageren via facebook