25.1 C
Medemblik
12 augustus 2020 23:10
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Heerhugowaards tuig berooft Taxi Pronk van geld en hoofdsteunen

MEDEMBLIK/HEERHUGOWAARD – Het verhaal van taxichauffeur Bert Groenewoud uit Medemblik die in de vroege ochtend van zondag 15 oktober 5 jongens in het uitgaansgebied van Schagen heeft opgepikt om ze naar Heerhugowaard te brengen. Rond 04.15 uur komt Bert Groenewoud aan op de Saturnuslaan in Heerhugowaard waar de 5  jongens uit de taxi stappen en hard wegrennen zonder de rekening van 56,77 te betalen. Dat is nog niet alles, ook bleek dat er 2 hoofdsteunen á 180 euro per stuk waren verdwenen.

Bert Groenewoud vertelt aan Medemblik Actueel dat de jongens tijdens de rit vriendelijk waren en bespraken hoe zij het ritje zouden gaan betalen, één van de jongens liet zich ontvallen dat hij bij houthandel Leegwater werkt.

Ik heb aangifte gedaan van diefstal van de hoofdsteunen. Ik heb geïnformeerd of er camera’s hangen in het uitgaansgebied en of er beelden zijn en ik heb de gemeente Heerhugowaard gebeld i.v.m. gevonden voorwerpen door bijvoorbeeld de plantsoenendienst, want die dure hoofdsteunen zouden zomaar in de bosjes kunnen liggen. Tot nog toe heb ik geen resultaat. Ik vind het te gek voor woorden dat deze jongens na het uitgaan een taxi pakken, er zonder te betalen vandoor gaan en daarbij ook nog 2 hoofdsteunen uit de taxi gesloopt hebben. Als mijn kind erbij zou zijn dan zou ik me doodschamen, maar waarschijnlijk weten de ouders van deze jongens van niks. Mochten er mensen zijn die meer weten dan kunnen ze bellen naar Taxi Pronk te Medemblik (0227-545000),” vertelt Bert Groenewoud.

Drie van de jongens droegen een petje en 1 van de jongens was een stuk kleiner dan de overige jongens. Tips zijn meer dan welkom en als u meer weet kunt u ook de politie bellen op 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, dan belt u naar 0800-7000.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?