Menu van de dag – Ovengeroosterde pompoen met kip


Menu van de dag - Ovengeroosterde pompoen met kip
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 pompoen (ca. 1,2 kg)
  • 5 el olijfolie
  • 2-3 tl milde kerriepoeder
  • 300 g rijst
  • 30 g rozijnen
  • 500 g kippenvleugels (kipwings)
  • 1 el lichtbruine baster dsuiker
  • 3-4 el tomatenketchup
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de pompoen in 12 parten.
  3. Verwijder de pitten, laat de schil eraan.
  4. Wrijf het vruchtvlees van de pompoen licht in met olie en kerrie.
  5. Leg de pompoen met de schil naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  6. Laat de pompoen in de oven in 25-30 min. gaar worden.
  7. Controleer de gaarheid door een satéstokje in het midden van een schijf te steken.
  8. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  9. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken. Roer de rozijnen door de gare rijst.
  10. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak hierin de kippenvleugels rondom goudbruin.
  11. Bak ze op laag vuur in 20-25 minuten gaar.
  12. Meng de basterdsuiker met de ketchup.
  13. Bestrijk de kippenvleugels na 20 minuten bakken (met behulp van een kwastje) met het ketchupmengsel en bak nog 5 minuten. Keer ze geregeld.
  14. Verdeel de pompoen, de kippenvleugels en de rijst over 4 borden.

 

Reageren via facebook