Menu van de dag – Ovengeroosterde pompoen met kip
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 pompoen (ca. 1,2 kg)
- 5 el olijfolie
- 2-3 tl milde kerriepoeder
- 300 g rijst
- 30 g rozijnen
- 500 g kippenvleugels (kipwings)
- 1 el lichtbruine baster dsuiker
- 3-4 el tomatenketchup
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Snijd de pompoen in 12 parten.
- Verwijder de pitten, laat de schil eraan.
- Wrijf het vruchtvlees van de pompoen licht in met olie en kerrie.
- Leg de pompoen met de schil naar beneden in een ingevette ovenschaal.
- Laat de pompoen in de oven in 25-30 min. gaar worden.
- Controleer de gaarheid door een satéstokje in het midden van een schijf te steken.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken. Roer de rozijnen door de gare rijst.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak hierin de kippenvleugels rondom goudbruin.
- Bak ze op laag vuur in 20-25 minuten gaar.
- Meng de basterdsuiker met de ketchup.
- Bestrijk de kippenvleugels na 20 minuten bakken (met behulp van een kwastje) met het ketchupmengsel en bak nog 5 minuten. Keer ze geregeld.
- Verdeel de pompoen, de kippenvleugels en de rijst over 4 borden.
Reageer