29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 22:51
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen grote winnaar peiling gemeenteraadsverkiezingen 2018

MEDEMBLIK – Mochten er vandaag gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Medemblik worden gehouden dan kan GemeenteBelangen als grote overwinnaar worden gekroond. 562 mensen hebben hun stem uitgebracht in de peiling op de website en maar liefst 30,6% van deze stemmen gingen naar GemeenteBelangen. 

De Tweede partij is de VVD gebleven met 15,12% van de stemmen met vlak daarachter de tweede grote winnaar in de peilingen de PWF die hun felle campagne tegen de komst van de windmolens beloond zien worden met een enorme stijging van het aantal stemmen, maar liefst 14,41% van de stemmers stemden op de PWF.

De PvdA verslaat nipt het CDA en de grootste verliezer lijkt toch wel D66 te zijn geworden die maar 7,8% van de stemmen heeft gekregen. De ChristenUnie volgt daar weer achteraan  met 4,45% van de stemmen en PW210 vecht een robbertje uit GroenLinks, 3,9% van de stemmen voor PW2010 en 3,7% van de stemmen voor GroenLinks.

Tot slot BAMM, deze lijkt zijn langste tijd te hebben gehad in de gemeenteraad van Medemblik, met maar 0,7% van de stemmen bungelen zij hopeloos onderaan en zullen straks als de verkiezingscampagne echt gaat beginnen flink er aan moeten gaan trekken om de ene zetel die zij nu hebben te behouden.

De gemeenteraadsverkiezingen in West-Friesland zullen uitgebreid worden verslagen door de Streekomroep WEEFF met o.a. live debatten op TV en radio. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?