Menu van de dag – Zoete aardappelstamppot met paksoi
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Aziatisch
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg zoete aardappel (geschild, in blokjes)
- 200 ml (soja)melk (warm)
- 4 el boter
- 300 g ontbijtspek (in plakjes)
- 2 uien (fijngesneden)
- 6 el ketjap manis
- 2 stronken paksoi (fijngesneden, gewassen)
Instructions
- Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout.
- Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm.
- Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten.
- Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen.
- Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.
Serving size: 4 Calories: 455 kcal Fat: 24g Carbohydrates: 41g Protein: 15g
Reageer