17.6 C
Medemblik
22 mei 2020 06:57
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – wisselvallig van tijd tot tijd wat (mot)regen

MEDEMBLIK – Het blijft tot en met donderdag wisselvallig weer. Van tijd tot tijd valt er namelijk regen of motregen. Vanaf vrijdag knapt het echter flink op met in het weekeinde een heus nazomertje.

Vanochtend wordt het tijdelijk wat droger en laat de zon zich nu en dan zien. Tegen het einde van de ochtend neemt de bewolking echter weer toe. Tegelijkertijd trekt de zuidwestenwind langs de kust aan tot (vrij) krachtig. Vanmiddag is het bewolkt met nu en dan enige regen of motregen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. De temperatuur loopt op naar een graad of 16. Vanavond en de komende nacht overheersen de wolkenvelden en hier en daar kan wat regen vallen. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 14. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig.

Morgen is het in de ochtend druilerig weer. In de middag wordt het droog en komt de zon soms tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar een graad of 17. De zuidwestenwind is krachtig of hard, windkracht 6-7.

De dagen daarna tekent zich een duidelijke weersverbetering af. Op donderdag is er nog kans op enige regen. Vanaf vrijdag wordt het droog en vooral in het weekeinde zijn er perioden met zon. Verder aanmerkelijk hogere temperaturen: op zondag kan het plaatselijk 22 graden worden. Kortom een nazomertje in oktober!

Reageren via facebook