100 jarig jubileum Uitvaartvereniging St. Barbara Wervershoof

WERVERSHOOF – Uitvaartvereniging St. Barbara te Wervershoof bestaat dit jaar honderd jaar. Op 22 maart 1917 is de R.K. Begrafenis Vereniging St. Barbara opgericht. Nu in het jaar 2017 zijn we 100 jaar verder en bestaat de vereniging nog steeds. Alleen is de naam van de vereniging gewijzigd in Uitvaartvereniging St. Barbara. Al 100 jaar biedt de vereniging zijn diensten aan op het specifieke gebied van het verzorgen van uitvaarten in Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk-Oost en Andijk. Natuurlijk is dit voor de vereniging een mijlpaal om bij stil te staan. Er zijn in de loop van het jaar al enkele activiteiten geweest ter gelegenheid van dit jubileum.

In het jaarboek van de Stichting Oud Wervershoof, de Skriemer 20-2016, is een prachtig verhaal geschreven door de heer Kees Kaag. Dit verhaal gaat over de rijke historie van de vereniging. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van de notulen en jaarverslagen uit al die jaren van het bestaan van de vereniging. Zo is er van kleine feitjes, wetenswaardigheden en anekdotes een mooi verhaal gemaakt. Dit verhaal is tevens terug te lezen op de site van de uitvaartvereniging:

www.barbara-wervershoof.nl. Ook in het komende jaarboek van de historische vereniging Den Swaegh Dyck zal aandacht besteed worden aan het 100 jarig bestaan van St. Barbara.

In maart 2017 is een feestavond gegeven voor alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat de vereniging op gepaste wijze haar diensten van hoge kwaliteit aan kan bieden. Door middel van het aanbieden van deze feestavond heeft het bestuur een gebaar van dankbaarheid willen maken voor al het werk en de tijd die de vrijwilligers aan de vereniging hebben besteed.

De vereniging heeft haar vergoedingenkaart herzien en opnieuw in het gehele verzorgingsgebied van de vereniging verspreid. Niet-leden hebben deze kaart ook ontvangen. Door het grote aantal leden kan St. Barbara tegen lage verenigingstarieven blijven werken, deze tarieven liggen aanmerkelijk lager dan de commerciële uitvaartondernemingen.

Als afsluiting van het jubileumjaar organiseert St.Barbara in samenwerking met Stichting Uitvaartcentrum Wervershoof en Omstreken op zaterdag 14 oktober een open dag van 13.30 uur tot 17.00 uur in het Uitvaartcentrum aan De Gouw 3 te Wervershoof. Deze open dag is bedoeld om te laten zien waar de vereniging zoal voor staat.

U kunt onder andere de volgende activiteiten op de open dag verwachten:

  • Een presentatie van: rouwtransporten en kisten door Uitvaartonderneming Dekker Heerhugowaard
  • grafstenen/ monumenten door Harder Natuursteen uit Hoogkarspel
  • rouwdrukwerk door  drukkerij Borbo uit Bovenkarspel
  • bloemstukken door Tuin- en Bloemencentrum Den Heuvel uit Wervershoof
  • Het bekijken van het uitvaartcentrum en een overzicht van de diensten en faciliteiten die het uitvaartcentrum kan bieden.

De uitvaartleiders zullen aanwezig zijn om uw vragen rondom de organisatie van een uitvaart te kunnen beantwoorden. Er liggen laatste wensenformulieren klaar om mee te nemen. U kunt vrijblijvend voor uw situatie het inschrijfbedrag laten berekenen. Tevens liggen er inschrijfformulieren klaar om u als nieuw lid aan te melden.

Er zullen die middag twee lezingen gehouden worden:

  • 14.30 – 15.00 uur verzorgt Mantel & Overtoom Notarissen uit Andijk een lezing over diverse zaken waarmee u te maken krijgt bij een overlijden
  • 15.30 – 16.00 uur verzorgt Vreeker Begraafplaats Service een lezing over hun diensten inzake begraafplaats service

Iedereen, leden en niet leden, zijn van harte uitgenodigd om hier een kijkje te komen nemen. Wij zien u graag op zaterdag 14 oktober a.s.

Reageren via facebook