17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 02:52
Medemblik Actueel.

Westfriesgasthuis – Voorlichtingsavond artrose van de heup en knie

HOORN – De vakgroep Orthopedie van het Westfriesgasthuis in Hoorn verzorgt op maandag 11 september opnieuw een voorlichtingsavond over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden.

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals de knie en heup. Orthopedisch chirurg Jeroen Steens legt uit: “Artrose zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten. Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. Helaas is artrose niet te genezen, maar het kan wel behandeld worden. Tijdens de voorlichtingsavond gaan we daar verder op in.”

Programma

De avond is in het Westfriesgasthuis, Maelsonstraat 3 in Hoorn en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom. De orthopedisch chirurg, fysiotherapeut, verpleegkundig specialist i.o. en wijkverpleegkundige zijn aanwezig om presentaties te geven en uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis. U kunt gratis parkeren op het transferium aan de stationskant.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via wfg.nl/artrose, via een mail aan zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl of telefonisch via 0229 25 7613.

Reageren via facebook