Informatieavond over pleegzorg voor (aankomende) pleegouders

WOGNUM – Pleegzorg is er voor kinderen die door omstandigheden niet thuis wonen. Ze verblijven voor korte of langere tijd, voltijd of deeltijd, in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie of vrienden, bekenden van school, de sportclub of de geloofsgemeenschap. Als dat niet kan, dan wonen ze bij pleegouders die zichzelf aanmeldde als pleeggezin.

Fleur (15): “Mijn broer en ik waren zo blij dat we naar een gezin mochten. Gewoon een vader- en moedergevoel. Dat misten we heel erg.” Omdat de vraag naar pleegzorg nog steeds stijgt, is Parlan voortdurend op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. 

José: “Het is fijn om te horen dat het goed gaat met degenen die flink in de knoop zaten. Als je zulke jonge mensen een stukje op weg helpt in de juiste richting, is dat alleen maar geweldig om te doen.” 

Iedereen kan in principe pleegouder worden. Of men nu in een groot of klein huis woont, samenwonend is of alleen, hetero of homo. Het belangrijkste is dat een pleeggezin warmte, structuur en veiligheid kan bieden. 

Geïnteresseerd om ook pleegouder te worden? Kom 3 juli om 19.30 uur naar de informatieavond over pleegzorg in het gemeentehuis, aan de Dick Ketlaan in Wognum. Aanmelden kan via pleegzorg@medemblik.nl. Meer informatie is te vinden op www.pleegzorgparlan.nl.

Reageren via facebook