15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 20:31
Medemblik Actueel.

parkeerplaatsen met centrum

Plannen voor cruiseschepenhaven Medemblik klaar.

MEDEMBLIK – Eind september kwamen wij met onthullende plannen voor een buitendijkse haven achter het oude stadhuis van Medemblik. Met deze plannen behoren veel problemen waar Medemblik nu mee kampt tot het verleden. 405 parkeerplaatsen, genoeg ruimte voor meerdere cruiseschepen, de Rondomtent kan er zelfs een plek krijgen en het ligt op loopafstand van de Nieuwstraat.

Op de parkeerplaats is ruimte voor 405 personenauto’s en is er een speciale opstelling voor de tourbussen, op de toegangskade is een pleinfunctie gecreëerd met ruimte voor kiosken en bij de aanlegsteiger zijn nog eens 65 parkeerplaatsen gecreëerd. 

Met deze plannen denkt de projectontwikkelaar achter dit plan in 1 klap de parkeerproblemen die de projectontwikkelaar van het oude Stadhuis heeft te kunnen oplossen en ook zijn de problemen voor de cruisevaart en het aanmeren in de Oosterhaven wat bij de omwonenden weer tot veel weerstand zorgt zo te kunnen oplossen.

Wethouder Harry Nederpelt vertelde eerder al tegen Medemblik Actueel dat er veel plannen op tafel liggen waar deze 1 van is en dat ook dit plan zeker aandacht verdiend van het college en de gemeenteraad. Maar voor het zover is moeten eerst de verkeersdeskundigen hier naar kijken of alles realiseerbaar is.

 

parkeerplaatsenaanlegkade met 65 parkeerplaatsenparkeerplaatsen met centrumDe cruiseschepen buitendijks laten aanmeren in de nieuwe haven van Medemblikparkeerplaatsen van bovenaftoegangskade met pleinfunctie en kiosken toegangskade met pleinfunctie en kiosken

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?