MTB Vooroevertocht

WERVERSHOOF – De Stichting Wielerevenementen West-Friesland organiseert zondag 15 oktober voor de eerste keer dit seizoen de MTB Vooroevertocht. Ook deze keer heeft de organisatie weer zijn best gedaan een afwisselend en uitdagend parcours samen te stellen. Het veelzijdige parcours bestaat uit veengrond, West-Friese klei, asfalt, schelpenpaden en zand.

Het parcours

Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW aan de Theo Koomenlaan vertrekken de deelnemers over de Kagerbos richting Andijk. Ze rijden over het fietspad langs de Dijkweg richting de jachthaven van Andijk, vanaf daar rijden ze over het strandje bij de Koopmanspolder richting de kom. Het parcours vervolgt over de dijk achter Onderdijk langs richting het Nesbos. Onderweg naar Medemblik komen de deelnemers langs de koek en zopie met krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof. Via het Regatta Center en Kasteel Radboud fietst men over de Brake door een koeienstal heen richting de Groote Vliet. Daarna splitst het parcours zich; de deelnemers van de 30 kilometertocht gaan terug richting de finish bij VVW via het Overhoekse bos waar ook Schotse Hooglanders lopen. De deelnemers die de 40 kilometer rijden maken een extra lus langs het Egboetswater en Hauwert om via de Vok Koomenweg bij VVW te finishen.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open; hier kan onder andere erwtensoep, koffie, thee of een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten

Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland, zij organiseren dit seizoen 14 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal 8 van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 25 februari 2018 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 15 oktober vanaf 08:30 uur bij de (tijdelijke) kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur. De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro, het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten. Kijk voor meer informatie op: www.mtbnoordholland.nl of op de Facebookpagina .