15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 09:58
Medemblik Actueel.

Verhalen van toen in het ’t Abbehuisje Abbekerk

ABBEKERK – De serie ‘Verhalen van toen van mensen van nu’ gaat in het nieuwe seizoen verder met het thema ‘Van reformatie naar transformatie’. De eerste avond is op 25 oktober, als vanouds in ’t Abbehuisje in Abbekerk. De avond begint om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De toegang is gratis.

Op 31 oktober wordt het Lutherjaar, waarin ‘vijfhonderd jaar protestantisme is herdacht, afgesloten.

Luther heeft een grote rol gespeeld op het scharnierpunt van de culturele omslag van middeleeuwen naar ‘nieuwe tijd’. Vanaf de zestiende  eeuw zijn vele ontdekkingen en uitvindingen gedaan. Ook de theologie maakte en maakt een enorme ontwikkeling door. Bekende theologen/filosofen als Kierkegaard, Nietzsche, Jung, Schweizer, Ricoeur, Kuitert en Eugen Drewermann zullen op 25 oktober de revue passeren. Het lijkt alsof de mensheid in de 21e eeuw weer op een scharnierpunt staat.

In ‘Verhalen van toen…’ worden actuele ontdekkingen en ontwikkelingen rond de Bijbel en het christelijk geloof besproken. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

De andere avonden in de serie zijn 22 november, 13 december, 24 januari, 21 februari en 21 maart.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?