Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – wisselvallig met regen en opklaringen

MEDEMBLIK – De komende dagen blijft het wisselvallig met vandaag buien en morgen trekt een actief regengebied over onze regio. Zondag en maandag is het droger, maar op veel zon hoeven we niet te rekenen. De temperatuur blijft zich voorlopig bescheiden opstellen.

Vanochtend is het wisselend bewolkt en trekken in een noordwestelijke stroming buien over ons land waarbij kans bestaat op een donderklap. Er waait een matige en soms krachtige westen- tot noordwestenwind. De temperatuur loopt maar langzaam op en aan het eind van de ochtend is het een graad of 13.

Vanmiddag zal de zon af en toe tevoorschijn komen en moet nog steeds rekening worden gehouden met enkele buien, alhoewel het aantal buien zal afnemen. Met een middagtemperatuur van ongeveer 14 graden is het aan de koele kant. Er staat een matige soms krachtige noordwestenwind.

Vanavond is het droog, dee nacht verloopt vrijwel droog met vanuit het westen een toename van de bewolking. Bij een matige en aan zee (vrij) krachtige naar zuidwest draaiende wind koelt het af naar 12 graden.

Morgen zal de bewolking verder gaan toenemen en in de loop van de ochtend begint het te regenen. De middag verloopt kletsnat zodat het vertier binnenshuis moet worden opgezocht. Pas in de loop van de avond wordt het droog. Het blijft koel; het wordt ’s middags 13 graden. Er staat een matig tot vrij krachtige soms harde zuidwestenwind, windkracht 4 tot 7.

De dagen erna zien er op zondag en maandag duidelijk beter uit met soms wat zon en blijft het overwegend droog. Verder is het rustiger en de temperatuur komt uit op ongeveer 14 of 15 graden. Dinsdag passeert vanuit het westen opnieuw een storing met regen en daarbij neemt de wind langs de kust toe tot (vrij) krachtig. In de temperatuur komt voorlopig maar weinig verandering.

Reageren via facebook