Medemblik Actueel.

Reportage: Andijkers zijn het beu, KPN laat ze links liggen

ANDIJK – De Dorpsraad Andijk en de inwoners van Andijk zijn boos op KPN die alles beloofd maar niets doet om het slechte bereik van de mobiele telefoon in het dorp op te lossen. Gerrit van Keulen van de Dorpsraad zegt: “In juni zou de boel klaar zijn, maar op een kale mast na, gebeurd er niets meer bij de mast.” Verslaggeefster Marieke Pijlman nam een kijkje in Andijk. 

De inwoners van Andijk kunnen vrijwel geen gebruik maken van hun mobiele telefoon, 1 vrouw had zelfs grote problemen om de verloskundige te bellen tijdens haar zwangerschap en bedrijven moeten via via hun klanten bereiken als ze de mobiele telefoon gebruiken.

Kees van de Gruiter van de gelijknamige zeilmakerij in Andijk vertelt aan Medemblik Actueel dat hij grote problemen heeft om in het pand van zijn bedrijf met zijn mobieltje te bellen, ‘ik heb zelfs mijn Iphone hier om weggedaan omdat die helemaal geen ontvangst had.’  Maar ook op de rest van het industrieterrein is het ontvangst slecht.

KPN was niet bereid om ons een reactie te geven maar het ziet er naar uit dat de Andijkers tot volgend jaar moeten wachten op knap ontvangst als het 5G netwerk gaat worden geveild en uitgerold. KPN moet nu tienduizenden euro’s investeren in een techniek die in 2018 al weer achterhaald is door het veel snellere 5G.

Update: KPN heeft dan toch nog een reactie gegeven en laat weten dat: ‘De vergunning voor de stroomvoorziening van de zendmast, lang op zich heeft laten wachten. Maar die is nu binnen en de werkzaamheden worden ingepland. Op korte termijn zal de mast in gebruik worden genomen.’

Reageren via facebook