Medemblik Actueel.

Westfriese basisscholen gaan hun afval scheiden
Westfriese basisscholen gaan hun afval scheiden
Algemeen

Westfriese basisscholen gaan hun afval scheiden

WESTFRIESLAND – Alle basisscholen in de zeven Westfriese (CAW) gemeenten kunnen voortaan plastic, blik en drinkpakken, gft en papier scheiden en op laten halen door HVC. Zo leren kinderen hoe afval scheiden werkt en wat de positieve gevolgen zijn. Ook zorgt het voor een betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen.

Begin mei hebben gemeenten de afvalstoffenverordening aangepast. Afval van basisscholen valt nu niet meer onder bedrijfsafval, maar kan worden opgehaald in de huishoudelijke route voor gft-, papier-, rest- en plastic, blik en drinkpakken. De kosten voor de school zijn hierdoor aanzienlijk lager. Al elf scholen hebben belangstelling getoond.

Andrea van Langen, wethouder CAW : ‘Dat we ons afval scheiden zou eigenlijk een vaste gewoonte moeten zijn. Helaas is dat nog niet bij iedereen het geval. Jong geleerd is oud gedaan. Daarom kunnen nu ook de basisscholen in Medemblik het afval scheiden.

Afval scheiden zoals thuis

De scholen krijgen dezelfde bakken als de meeste kinderen thuis hebben (uitgezonderd bewoners van hoogbouw). Bakken voor groente- fruit en etensresten-, papier- en plastic, blik en drinkpakken zijn onbeperkt beschikbaar. Op de hoeveelheid restafvalbakken zit een limiet om zo het afval scheiden te stimuleren. Daarnaast biedt HVC ook het educatiepakket ‘Watt’n zooi’ aan en een introductiedag met eigen chauffeurs bij de start van het afval scheiden op school. Scholen die belangstelling hebben voor het afval scheiden kunnen contact opnemen met Christine Schreij van de afdeling Communicatie van HVC, , telefoon 06-51155441.

Reageren via facebook