17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 15:58
Medemblik Actueel.

Foto: v.v. Opperdoes

Sterk veranderd Opperdoes speelt gelijk tegen DZS

OPPERDOES – Letterlijk een nieuw begin voor een sterk veranderd Opperdoes. Een nieuwe trainer in de persoon van Rene Bierdrager, vele spelersmutaties en daarom de vraag gerechtvaardigd hoe staat Opperdoes ervoor? Afgaande op de voorbereiding en beker kon het antwoord zijn, niet slecht, maar competitie is toch weer anders. Serieuzer, feller en harder en gaat het om de punten. Daarom was de wedstrijd tegen D.Z.S. als tegenstander een goede graadmeter voor Opperdoes. Hoe goed of slecht die ploeg is weet je niet, wel dat de ploeg uit Neck altijd fysiek is. Alleen daarom al een goede afspiegeling van waar Opperdoes staat. Het antwoord is dat Opperdoes zich niet liet afbluffen. Voetballend beter, maar met een beetje meer slimheid had er een winst ingezeten. De gehele wedstrijd bewees dat Opperdoes een leuke ploeg heeft die alleen nog maar kan groeien. Toch was er een bepaalde spanning te voelen en dat er nu om de punten gevoetbald ging worden.

Zonder al teveel gevaar voor voor de doelen was de partij in handen van de gasten. Maar zo rond het half uur kreeg een aanvaller van DZS teveel ruimte om uit te halen. Het schot kon nog door Jan Ploeg gekeerd worden, de rebound werd door de thuisploeg beter beoordeeld en was de 1-0 een feit. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een diepe bal op Rick Mienes, viel tussen hem en de keeper in. Mienes was er sneller bij en zijn lepe bal over de doelman betekende al snel de 1-1. De 1-2 lag vlak voor rust op de schoen van Bart Glazenborg, helaas kwam zijn schot onderkant lat terug en de rebound ging via de keeper over. Dus 1-1 met rust. De 2e helft nog amper begonnen. Een hoekschop voor de thuisploeg. Niemand die de gevaarlijkste man van D.Z.S. in de gaten had en slim weglopend kon hij de inkomende bal bij de 2e paal inkoppen. Opperdoes had daarna niet opnieuw een snel antwoord. Het had moeite om weer in het spel te komen. Tot de 72e minuut, een mooie aanval over rechts. De bal van Roy van Dijk strak voor bij de 2e paal en daar stond Stephan Wagemaker op de goede plaats om de 2-2 aan te tekenen. Opperdoes werd door deze opsteker weer de bovenliggende ploeg. Dit verstomde door de 2e gele kaart voor Rick Mienes, gegeven door de onzekere scheidsrechter. De sanctie was op zich niet onterecht, maar Mienes zijn 1e kaart was dit wel en daarom was dit zuur. Al waren er wel meer kaarten discutabel. In ieder geval, met extra tijd een kleine 20 minuten een ondertal voor Opperdoes. Daarvan waren de 1e 10 minuten voor de thuisploeg.

Het slot was voor voor Opperdoes en hier kwam de uitdrukking slimheid weer boven drijven. Want de thuisploeg zat er finaal doorheen. Opperdoes kreeg kansen en mogelijkheden om dit uit te spelen, maar deed er veel te kort mee en mag dan op het einde doelman Jan Ploeg bedanken die een zeer gevaarlijk uitbraak onschadelijk maakte waar Opperdoes vol op de winst ging. Zo bleef het 2-2 en dat was na alle plussen en minnen ook wel te billijken . Volgende week de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer D.E.M uit Beverwijk, aanvang 14.30. Dan geen verslag vanwege een welverdiend lang weekend van Uw verslaggever te Sevilla. Het einde van dit verslag wil ik tevens benutten om te melden dat dit seizoen mijn laatste als stukjesschrijver is. Na 8 seizoenen vind ik het mooi geweest. Dus een heel seizoen lang de tijd voor iemand om de pen, lees laptop, op te nemen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?