14.7 C
Medemblik
23 mei 2020 00:28
Medemblik Actueel.

Strandvogels voor de beker naar klasse hoger spelend JVC

ONDERDIJK – De competitie ligt voor een weekje stil, het is komend weekend bekervoetbal wat de klok slaat. En door het gelijke spel tegen Flevo en de indrukwekkende 1-6 zege op DWOW is ook Strandvogels van de partij. Tegenstander komende zondag is JVC dat in de poulefase driemaal won, van Callantsoog zelfs met 0-10. Strandvogels en JVC ontmoeten elkaar zelden, maar toch is het laatste onderlinge duel nog maar twee seizoenen geleden. Op 31 augustus 2014 speelden beiden ploegen toen het laatste groepsduel tegen elkaar. Strandvogels verloor dat duel met 1-3, Gerald Broedersz was de maker van de enige Strandvogelsgoal

In de competitie speelt JVC een klasse hoger dan Strandvogels, de ploeg uit Julianadorp komt uit in 3A. En daarin doen de Julianadorpers het prima. Na 7 duels zijn 13 punten verzameld en dit betekent een

4e plaats op de ranglijst. De competitiestart was stroef, maar inmiddels is JVC al weer sinds 25 september ongeslagen. Afgelopen weekend werd FC Den Helder met 3-0 verslagen.

Door het 2-2 gelijkspel tegen Always Forward lijkt Strandvogels naast de eerste periodetitel te grijpen. Dat neemt echter niet weg dat de Vogels aan een prima seizoen bezig zijn. Sterker nog, de ploeg is in officieel verband nog altijd ongeslagen. In de beker werd dus gewonnen en gelijk gespeeld en in de competitie waren er vier zeges en drie gelijke spelen. Als Strandvogels ook zondag die ongeslagen status weet te behouden dan heeft het minimaal een strafschoppenserie afgedwongen. En juist in die discipline bleek de ploeg vorig seizoen in bekerverband ijzersterk. Zowel RKAV Volendam als De Kennemers werden na het nemen van strafschoppen namelijk uitgeschakeld. Anders dan PSV kan Strandvogels dus een gokje nemen en het hierop aan laten komen. Maar ja, ook hier geldt; behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

Reageren via facebook