Ons Genoegen speelt Disney met Willemsen en Pijnappel

WOGNUM – Muziekvereniging Ons Genoegen met dirigent Bert Willemsen bereidt zich voor op een muziektheatervoorstelling op zondag 15 oktober in Theater Het Park. De hoofdrol is voor actrice en zangeres Brigitte Heitzer. Onder begeleiding van het orkest zingt zij hits uit Disney-films als Frozen, Pocahontas, De Kleine Zeemeermin en Aladdin. Speciaal voor de stem van Brigitte schreef arrangeur Jos Pijnappel de arrangementen voor de fanfare van Wognum.

We spraken met het artistieke duo Jos Pijnappel en Bert Willemsen. Pijnappel arrangeert, instrumenteert en maakt transcripties voor harmonie- of fanfareorkest. ‘En dat doet hij heel mooi’, aldus Bert Willemsen. Bert werkte al eerder met Jos Pijnappel en benaderde hem voor de opdracht. ‘Disney is een mooi thema dat ruimte biedt aan afwisseling en aankleding. Vooral in Disneymuziek gebeurt veel. De sfeer is soms lastig te benaderen’, aldus Pijnappel die altijd rekening houdt met het niveau en de bezetting van het orkest en met de toonsoorten. Voor de muzikanten een uitdaging, qua toonsoorten, speelstijl en bijbehorende timing’.

Krenten in de pap

Bert Willemsen kijkt uit naar de voorstelling van 15 oktober. Bij deze derde MusicMix in ‘het Park’ is gekozen voor muziektheater. Willemsen: ‘dit keer een cross over met een andere discipline van kunst dan muziek, dat maakt het juist speciaal. Dit zijn de krenten in de pap zo te zeggen, ik doe dit soort dingen vaker en ze zijn echt erg leuk om te doen. Het betekent ook een heel intensief proces en dat vind ik juist zo leuk en waardevol!’. Zelf houdt hij ook van Disney. ‘Zeker, als orkestwerk denk ik aan At World’s End en Jungle Book met een lekkere solo voor bariton sax!  Van de zangnummers vind ik Colours of the Wind erg mooi en ook Supercalifragilisticexpialidocious is erg leuk. Al blijft dit lastig om uit te spreken’.

Afscheid

De voorstelling op 15 oktober is tevens de laatste keer dat Bert Willemsen voor het orkest staat.  Na ruim 15 jaar draagt hij het stokje over. De vereniging is op zoek naar een opvolger. Bert kijkt met heel veel plezier terug. ‘Wat een ontzettend leuke vereniging en wat hebben we een hoop gedaan in die afgelopen 15 jaar!’

Fanfare en slagwerkgroep Ons Genoegen Wognum presenteert in Theater Het Park: muziektheater met de mooiste en bekendste Disneynummers. Geweldige livemuziek, theaterspel, zang en dans. Met zangeres en actrice Brigitte Heitzer én grote talenten uit Wognum. Een aansprekende voorstelling voor volwassenen én kinderen. Laat je verrassen, verwonderen en ontroeren in een totaalbeleving van muziektheater! 

Ga voor meer info en bestel kaarten via www.onsgenoegen-wognum.nl

Reageren via facebook