Medemblik straks het centrum van de cruisevaart..

MEDEMBLIK – Grootse plannen voor Medemblik als het gaat om toerisme, toch 1 van de peilers waar de stad Medemblik op draait. En daar hoort de cruisescheepvaart ook bij, deze tak van vakantie vieren neemt een grote vlucht en Medemblik kan hier flink van profiteren door de plannen die uit de koker van een groep Medemblikkers is gekomen.

In deze plannen wordt achter het stadhuis een een grote terminal gerealiseerd waar cruiseschepen kunnen aanleggen, waar ruimte wordt gecreëerd voor zeker 300 auto’s en waar zelfs ruimte is om de feesttent van Rondom neer te zetten. Op de promenade is ruimte voor diverse kleine zaken die diverse invullingen kunnen krijgen.

Wethouder Harry Nederpelt zegt tegen Medemblik Actueel dat er veel plannen op tafel liggen waar deze 1 van is en dat ook dit plan zeker aandacht verdiend van het college en de gemeenteraad. Maar voor het zover is moeten eerst de verkeersdeskundigen hier naar kijken of alles realiseerbaar is.

Voor de cruisevaart ligt Medemblik centraal en kan prachtig fungeren als centrum voor de cruisevaart zeker omdat deze ook richting de Waddeneilanden willen varen, dan kan Medemblik dienst doen als aanlegplaats/overnachtingplaats om daarna naar de Waddeneilanden te varen.

De bussen die de toeristen brengen hebben niet het probleem waar een plaats als Hoorn mee te maken heeft, daar moeten de bussen door het drukke centrum naar de haven rijden om daar de toeristen af te leveren, in dit plan blijven de bussen buiten de stad en parkeren rechtstreeks op het grote parkeerterrein die wordt gecreëerd.  En de afstand tussen het parkeergedeelte en de Nieuwstraat is maar 118 meter, dus voor vrijwel iedereen te bewandelen. Vanaf daar kunnen de toeristen dan met de toeristentram naar de diverse gelegenheden worden gebracht.