14.5 C
Medemblik
9 juli 2020 08:11
Medemblik Actueel.

Reportage – Winkel in de ban van de Corso-koorts

WINKEL – De meer dan 25 corso-ploegen in Winkel mochten gisteravond de bloemen halen voor hun praalwagens. Kisten vol dahlia’s vlogen de tent uit. Zondag moet alles klaar zijn dus het is aanpoten geblazen. Verslaggever Matthijs Gemmink ging kijken hoe dit in zijn werk ging

De auto’s met aanhangers en busjes rijden af en aan naar de hal waar de bloemen worden uitgereikt. Deelnemers lopen rond met briefjes met daarop hun bestelling. Bordeaux rode, roze en witte bloemen komen uit de eerste van vier vrachtwagens. “Dat wordt de komende dagen weinig slapen.”, lacht één van hen. “Koffie houdt ons op de been.”

“We zijn best zenuwachtig.”, vertellen twee jonge meiden, “Het moet nu goed komen met de bloemen. Wat het gaat worden vertellen we niet, dat is nog een geheim”. Er zullen lange dagen gedraaid moeten worden om alle praalwagens af te krijgen voor zondagmorgen. “We moeten de bloemen nog konten”, zegt een jongen terwijl hij de groene steel van een dahlia draait. “Dan kun je het makkelijker opplakken.”

Als iedereen een eerste voorraad bloemen heeft weten te bemachtigen, vliegen de auto’s en busjes het terrein weer af in de richting van eigen loods of werkplaats. Daar wacht de rest van het team al met smart op de bloemen. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?