MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – andijvielasagne met ham en en kappertjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 600 g gesneden andijvie
- 3 el kappertjes
- 400 g voorgekookte lasagnevellen
- 10 dunne plakjes ham
- ½ l witte (bechamel)saus kant-en-klaar
- 150 g geraspte jong belegen kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prak de tomaten fijn. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de andijvie 2 minuten.
- Voeg de geprakte tomaten en de kappertjes toe, breng aan de kook en breng op smaak met wat peper en zout.
- Vet een ovenschaal (ca. 21/2 l inhoud, met hoge rand) licht in met wat olie.
- Bedek de bodem met een dunne laag andijvie-tomatensaus en bedek met een laagje lasagnevellen en 2 plakjes ham.
- Herhaal dit tot de andijvie-tomatensaus, ham en lasagnevellen op zijn en eindig met een laagje andijvie-tomatensaus.
- Verdeel de witte saus erover en bestrooi met de kaas.
- Laat de andijvielasagne in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar worden.
- Schep de andijvielasagne aan tafel op borden.
Serving size: 4 Calories: 713 kcal Fat: 33 gr Carbohydrates: 77 gr Protein: 24 gr
Reageer