Kersverse tweedeklasser Spartanen mag aan de bak tegen West-Frisia

WOGNUM – De eerste officiële thuiswedstrijd van de kersverse tweedeklasser Spartanen tegen West-Frisia wordt gespeeld op zaterdag 30 september om 19.30 uur aan de Sportlaan in Wognum. De voetbalwedstrijd stond in het oorspronkelijke competitieprogramma een dag later gepland, op zondag 1 oktober.

Terugkijkend op de afgelopen overschrijvingsperiode valt op, dat er bij beide ploegen weinig mutaties plaatsvonden. Beide clubs bouwen voort met allemaal ‘eigen’ spelers. Het meest opvallend is het vertrek bij West-Frisia van topscorer Sonny Pronk naar Hollandia. Grote vraag is dan of de leiding een waardige vervanging voor hem vonden.

Wat betreft Spartanen valt op, dat er juist een aantal spelers naar de club terugkeerde, zoals de bij SEW veel scorende spits Joeri Zuiker. Junior Davey Stam eiste een vaste plaats op in de hoofdmacht. Beide trainers, Jitze Bosma van Spartanen en Henk Spaan van West-Frisia, hebben in de oefenperiode, inclusief beker, allerlei tactieken uitgeprobeerd en inmiddels hun conclusies getrokken. 

Kom ook een kijkje nemen en na afloop speelt een dj muziek in de kantine.

Reageren via facebook