Medemblik Actueel.

Voetbal

VV Opperdoes onder 9 is ongeslagen en zonder puntverlies kampioen geworden in 2019

OPPERDOES – Zaterdag was de dag van de kampioenswedstrijd. De jongens zaten vol met adrenaline & spanning.. want wat als we zouden verliezen? Dan zijn we geen kampioen…

Tekst: Bruce Patrick Blanchard

Om klokslag 9.10 uur reden we weg vanuit Opperdoes en gingen we in het volledige karavaan naar Hoorn. Daar aangekomen, mochten we ons omkleden en alvast warmdraaien voor de wedstrijd. De ballen vlogen vanuit elke positie richting en het doel en Jarno was ontzettend scherp. De jongens vroegen zich al af, mogen we nou eindelijk beginnen…. Het was wachten op de scheidsrechter.

De scheidsrechter kwam om 10.15 uur op het veld, want hij had zich verslapen. Dit kan natuurlijk gebeuren, geen probleem. De jongens hadden er ontzettend veel zin in. Zwaluwen bood goed tegenstand en het leek erop alsof het een ‘vecht’wedstrijd werd. Het frivole wat we al het hele jaar zien, lukte vandaag helaas niet. Strijden was het advies en de jongens pakte dit goed op. Na ongeveer 7 minuten spelen kwam de bal bij David en die probeerde het eens vanaf halverwege het veld en hangen!

Doordat de jongens aan het jagen waren op de 0-2, kwam het achterin een beetje open te liggen, hier profiteerde Zwaluwen goed van en het werd 1-1. Opperdoes ging er weer voor, de bal kwam via een rush van Koen de L langs de zijlijn bij David en die schoot onberispelijk raak, Opperdoes weer op voorsprong. Zwaluwen kreeg een vrije trap ter hoogte van de middellijn en die vloog tegen de touwen, weer gelijk. Toen werd het het een waar voetbalgevecht. De bal kwam via Koen W, David en Joris uiteindelijk terecht bij Rens en Rens haalde in een keer uit… Het schot werd gekraakt en stuiterde over de doellijn, goal! Opperdoes kwam voor de 3e maal deze wedstrijd op een voorsprong!

Hierna kwam er weer wat ruimte te liggen in de verdediging, want Opperdoes ging voor de marge van 2, maar het werd door de ruimte achterin, weer gelijk. Opperdoes ging weer voorop in de strijd en na een schot van Joris, kwam ED opeens het veld in en zorgde voor de 3-4 voorsprong voor Opperdoes. Vlak na dit doelpunt vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor de rust.

Een kleine teambespreking, even uitlichten waar de tegengoals door kwamen en door naar de 2e helft.

Opperdoes kwam gretig uit de kleedkamer en zorgde vrij snel voor de 3-5 door David. Het verschil was dan eindelijk 2 doelpunten. Het tempo ging omlaag en hierdoor kwam Zwaluwen weer in de wedstrijd. Het werd vrij snel 4-5. Toch bleven de jongens ontzettend lang stand houden tegen een strijdend Zwaluwen. Maar in de laatste 4 minuten viel toch de 5-5… Een domper.

Maar Opperdoes rechtte de rug voor de zoveelste keer deze wedstrijd en er werd vol op de aanval gespeeld. Nadat eerst Tim L de bal op de lat had gekregen, kwam even later de bal terecht bij Hessel. Hessel haalde in ene uit en GOAL! De ontlading was groot, Opperdoes stond weer voor!

De laatste minuten waren daar en de jongens streden voor wat ze waard waren en vanaf de zijlijn schoot Joris de bal over de keeper heen voor de 5-7! De scheidsrechter liet nog even doorspelen, maar floot af bij een 5-7 eindstand.

De jongens zijn ongeslagen en zonder puntverlies kampioen geworden in 2019! Het was feest op het veld in Hoorn en in de kantine in Opperdoes. De (kinder)champagne flessen werden ontkurkt langs het veld en er werd volop mee gespoten!

KAMPIOEN 2019!

Wat hebben de jongens het ontzettend goed gedaan, wat hebben ze gestreden en gevochten. Heerlijk om te zien, prachtig om mee te maken. Niets meer dan lof en trots

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook