17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:55
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – zonnig maar ook kans op een bui en klap onweer

MEDEMBLIK – Na de overvloedige neerslag van zaterdag toen lokaal meer dan 40mm in korte tijd is gevallen, het ging op een geven moment dat zelfs de neerslagmeter van het weerstation de hoeveelheid regen niet meer kon verwerken en overstroomde, hebben wij vandaag met een veel vriendelijker weerbeeld te maken.

De dag start met lokaal kans op wat mist maar dat trekt al snel weg en krijgen wij de zon veelvuldig te zien. Wel onstaan er stapelwolken en uit deze wolken kunnen een paar buien waarvan sommigen met onweer ontstaan. De temperatuur loopt op naar 16 graden bij een zwakke wind, 2Bft, uit het zuiden.

Ook maandag is een dag waarbij zonnige perioden en regen elkaar afwisselen, ook hier kan dan soms een enkel klap onweer vallen. De wind is zwak, 2Bft, en waait uit etn noordwesten. De middagtemperatuur schommelt rond de 16 graden maar tijdens een regenbui enkele graden lager.

Na maandag neemt de zon het heft in handen, de wind draait naar het zuidwesten later draait het door naar het zuiden en krijgen wij brede opklaringen. Tot en met vrijdag blijft het zo goed als droog, pas tijdens het volgend weekend neemt de kans op neerslag weer toe.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?